IMG_4358 IMG_4370 IMG_4403IMG_4357 Tak for deltagelse i konferencen Christian Muro

Danmarks første “Pacific Alliance Seminar – muligheder, udfordringer og potentiale”, blev afholdt den 12. marts i Ørestaden, og har styrket danske forretningsrelationer til den mest ambitiøse og succesfulde handelsblok i Latinamerika – Stillehavsalliancen

Med støtte og deltagelse af: 

Eksportrådet, Udenrigsministeriet, Væksthus Hovedstadsregionen, EKF, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Getinge Group Sverige, CBS, Mexicos ambassade, Bolivias Ambassade, ProMexico, ProColombia, Fermi Medical Care, Medicologic A/S, Chiles Ambassade, Den Dominikanske Republiks Ambassade, Københavns Universitet, Harboe Danmark og mange flere.

 Seminaren foregik i KLPs auditorium på Arne Jacobsens Allé 13 i Ørestaden, den 12. marts 2015.

 Vores mål med konferencen var at samle viden og erfaring for at fremme fokus på innovation, bæredygtighed og mere samhandel mellem danske- og latinamerikanske virksomheder”  Juan Recinos Jensen, CEO – Senior Export Facilitator, Dan Lat Consulting.

Stillehavsalliancen er en regional handelsblok bestående af de fire latinamerikanske vækstlande, Mexico, Colombia, Peru og Chile.

 Stillehavsalliancen er et frihandelssamarbejde baseret på de samme principper, som Europas velstand blev skabt på: Dvs. fjernelse af barrierer for den frie bevægelighed af kapital, varer, personer og tjenesteydelser medlemslandene imellem.

DanLat Consulting er en innovativ virksomhed der bidrager med en række services og værktøjer, der kan hjælpe danske og skandinaviske B2B og B2C virksomheder der påtænker at starte, eller allerede driver forretninger i de Latinamerikanske vækstmarkeder.

  • Under DanLats konference hørte man Louise Koch, Head of CSR, Dansk Erhverv, fortælle om CSR som drivkraft for forretningen. Hvad skal danske virksomheder være opmærksomme på ved indkøb af varer fra leverandører – og hvordan kan virksomheder bruge CSR til at udvikle forretning i latinamerikanske markeder.
  • Christian Muro, der er Vice-President IC, Latin America, for Getinge Group (medicinal virksomhed) Sverige AB, fortalte om muligheder og udfordringer for danske B2B og B2C små- og mellemstore virksomheder i Stillehavsalliancen.
  • Det var også muligt at høre om anti-korruptionværktøjer i Stillehavsalliancen, præsenteret af Anders Rune, Anti-korruptions business analyst, GAN Integrity Solutions, Bruxelles. Herudover fik man inspiration fra Harboes regionale eksport manager, Kasper Risshøj, som delte ud af lokale erfaringer og resultater fra lande i Stillehavsalliancen.
  • Financial & Commercial rådgiver for LatAm fra det danske Generalkonsulat i São Paulo, Brasilien, Lauritz S. Hansen, har desuden fortalt om EKFs (Eksportkreditforeningen) mulighed for at finansiere danske virksomheders eksport til Latinamerika.
Bestil dagens master tips her